Maak kennis met GIS

Introductiecursus GIS

Donderdag 7 maart 2024

Tijdens deze introductiecursus GIS (Geografische Informatie Systemen) maak je kennis met GIS en ontdek je waar GIS voor gebruikt wordt.

Een GIS helpt met het inwinnen, beheren, organiseren, structureren en analyseren van geografische data. Overal om je heen liggen objecten, zoals bomen, duikers en gebouwen. Al deze objecten hebben eigenschappen zoals een leeftijd, een grootte en natuurlijk een locatie. In een GIS kan al deze data verzameld, bewerkt en weergegeven worden (aan anderen) op een kaart. Op basis van deze gegevens en weergaven kunnen belangrijke beslissingen worden genomen. Een GIS is daarom essentieel geworden in diverse besluitvormingen.

In deze cursus maken we een begin met de verkenning van GIS. Uiteraard lichten we enkele basisbegrippen toe en laten wij de essentie van GIS zien. We kijken in de breedte bij welke instanties GIS gebruikt wordt en welke toepassingen er bestaan voor verschillende werkvelden.

Doelgroep
De cursus is voor een beginnende GIS'ser die meer wil weten over de eigen omgeving en data ingewonnen wordt. De cursus is voor iedereen die wil weten hoe data beheerd wordt, kaarten gemaakt worden en/of wat goede visualisaties zijn.

Docenten
De cursus wordt gegeven door Frank Smid (LinkedIn) en/of Mark Verlaat (LinkedIn)

Kosten
De cursus kost €195,- excl. btw

Annuleren kan tot uiterlijk 1 week voorafgaand aan de cursus. Hierna worden de volledige kosten in rekening gebracht.

Aanmelden

Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden voor de cursus.

Certificering