MUG Ingenieursbureau is specialist op het gebied van geo-informatie, geo-data, geo-ICT en Geografische Informatie Systemen (GIS). Wij zien en begrijpen de meerwaarde van geografische data in elk project. Of het nu gaat om waterbeheer, bouwproject, assetmanagement of gebiedsontwikkeling: onze veelzijdige specialisten staan voor u klaar om geo-informatie in te winnen, te analyseren, te organiseren en te presenteren.
De gemeente Eindhoven staat voor een grote schaalsprong. Tot 2040 komen er naar verwachting ruim 40.000 woningen binnen de gemeentegrenzen van de stad bij. Het is belangrijk dat deze groei gestructureerd, duurzaam en integraal verloopt. Om dit in goede banen te leiden, gaat de gemeente een intensieve samenwerking voor de komende vijf jaar aan met PosadMaxwan, APPM, TAUW en Goudappel, bijgestaan door MUG Ingenieursbureau en Generation.Energy. Het eerste project, het opstellen van een Ontwikkelperspectief voor de stad met een bijbehorende digital twin, is inmiddels van start gegaan.
In het programma Opwek Energie Rijksgronden (OER) onderzoekt Rijkswaterstaat de kansen naar de opwek van hernieuwbare energie op rijksgronden. MUG Ingenieursbureau werkt mee aan de planuitwerking van de Zonneroute A37 en de geschiktheidsanalyses van rijkswegen A5, A9, A22, A1 en de A2. Rijkswegen waar straks mogelijk over vele kilometers hernieuwbare energie opgewekt wordt!
HHNK neemt het onderhoud van de stedelijke watergangen over van verschillende gemeentes en particulieren. Voor een actueel beeld van deze waterlopen in Opmeer, Medemblik, Alkmaar en Texel, voert MUG Ingenieursbureau profielmetingen en inventarisaties uit. Dankzij de Carlson Software kunnen we deze informatie rechtstreeks in de database van HHNK laden. Een slimme werkwijze voor het inmeten van 180 km aan waterlopen!
In opdracht van SADC bouwt MUG Ingenieursbureau mee aan een Digital Twin van het gebied rondom Schiphol-Amsterdam. Samen met PosadMaxwan realiseren we een geactualiseerd datasysteem dat gebruikt kan worden voor het maken van strategische keuzes in de gebiedsontwikkeling.
Steeds meer huishoudens kampen met energiearmoede door stijgende energieprijzen. Er is sprake van energiearmoede wanneer een huishouden onvoldoende toegang heeft tot goede energievoorzieningen in huis. MUG onderzoekt in samenwerking met de gemeente Groningen energiearmoede binnen de gemeente. De visualisatie van die data geeft hen een beter beeld van de risicogebieden, zodat zij gerichter hulp kunnen bieden.
Om gezamenlijke (geo)informatie te kunnen uitwisselen tussen verschillende bedrijven en organisaties, werkt MUG Ingenieursbureau samen met waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) aan een innovatief samenwerkingsportaal. Dit portaal (dat fungeert als een moderne digital twin) is voor waterschappen, meetbedrijven, aannemers en ingenieursbureaus een centrale plek waar puntenwolken, (drone)beelden, BIM (Revit) en sensoren samenkomen én waar data ontsloten kan worden. Dit helpt en verbetert de dienstverlening van alle organisaties enorm. In een gezamenlijke innovatiesprint hebben we dit portaal ontwikkeld en daarbij gebruik gemaakt van alle beschikbare data van (en rondom) het gemaal A.F. Stroïnk.