Energie

Maak kennis met:

Ruben Geertsma

Ruben is projectleider Energie en werkt door heel Nederland voornamelijk aan netverzwaringen en aansluitingen van zon- en windparken. “Puzzelen, sparren en samenwerken. Het geeft wel een kik, samenwerken aan de voorkant van de grootste energieopgaven met allerlei specialisten. Vooral de techniek en dynamiek van zulke projecten maakt het heel gaaf. Het zijn belangrijke klussen, waarbij we weer een flinke stap zetten binnen de energietransitie.

Ik richt me vooral op de techniek en kabeltracéstudies. Met projectingenieurs, ontwerpers en omgevingsmanagers zorgen we ervoor dat kabeltracés obstakelvrij en technisch uitvoerbaar zijn. Een obstakelvrij ontwerp is een ongelooflijke puzzel en dat maakt het zo leuk. Er zijn veel verschillende belanghebbenden en het is passen en meten tot alle neuzen in dezelfde richting wijzen. Pas dan kan een project van begin tot einde afgerond worden.”

“Het Liander programma Netknelpunt Sint Maarten (Noord-Holland) is tot nu toe mijn mooiste en grootste opgave. Binnen dit programma werken we als bouwteam, samen met de opdrachtgever en aannemer A.Hak. Met netverzwaringsprogramma Helix NHN van Liander in aantocht, wordt onze bijdrage aan de energietransitie steeds groter. Daar ben ik erg trots op.”

Ruben Geertsma

Certificering