Energie

Maak kennis met:

Douwe Boerstra

“Van scratch een relatie opbouwen met grondeigenaren. Dat vind ik leuk en daar ben ik goed in.” Douwe zit als omgevingsmanager vaak aan de keukentafel van grondeigenaren met een ingrijpende vraag. “Als het ontwerpvoorstel midden op de keukentafel ligt, ervaar je pas echt de impact voor de grondeigenaar. Zeker als je later op de plek staat waar misschien wel gegraven gaat worden. Een kabeltracé is een permanente verandering aan iemands land of achtertuin.”

Douwe werkt aan de netuitbreiding in Noordoost Friesland, onderdeel van project NuLelie van Liander. “Dit is een prachtig project. Ik heb veel interactie met grondeigenaren, de gemeente en provincie. Ik stem alle informatie af en heb regelmatig contact. Daardoor bouw je een goeie band op. Volgens mij sta ik bij een aantal mensen onder de sneltoets. Ik vind het echt heel leuk om de verbindende schakel daarin te zijn.”

“Ik ben een wereldverbeteraar. In mijn werk wil ik de wereld een beetje beter maken,  iets doen wat bijdraagt aan duurzaamheid en de energietransitie. Mijn werk past daar perfect bij. Het moment dat ik te maken kreeg met omgevingsmanagement was het voor het eerst dat ik dacht: ‘Ja, kijk! Dit wil ik doen!’.”

Douwe Boerstra

Certificering