Archeologie

Maak kennis met:

Cuno Koopstra

De spil van de afdeling Archeologie

Van stenen zoeken met zijn vader en culturele bezienswaardigheden bezoeken met zijn moeder, tot vrijwilliger bij de gemeente, tot directeur bij Archaeological Research & Consultancy (ARC) naar de spil van de afdeling Archeologie bij MUG Ingenieursbureau. Al van jongs af aan wist Cuno Koopstra dat hij later iets met archeologie ging doen. 

"Via vrijwilligerswerk bij de gemeente ben ik in dienst gekomen bij Stichting Monumenten en Materiaal. Al snel kwam ik in aanraking met ARC. Hier klom ik van projectleider op naar regiomanager en werd ik vervolgens in 2007 directeur. Tot aan de recessie in 2012 heb ik hier gewerkt. Daarna werd ik zzp’er en werkte ik als Archeologisch Specialist. Op een gegeven moment leek mijn huis wel een archeologisch depot en miste ik het collegiale en commerciële aspect van het archeologische werk. Toen heb ik contact opgenomen met MUG Ingenieursbureau en mocht ik tot mijn grote blijdschap direct beginnen.

"Het mooiste aan het vak Archeologie vind ik dat alles wat je tijdens het onderzoek aantreft, van sporen tot vondsten, de samenhang hiervan uiteindelijk leidt tot de reconstructie van het verhaal van vroeger."

Ik ben blij dat ik nu de spil mag zijn van een heel mooi team en bovendien deel kan uitmaken van een ingenieursbureau. Het feit dat je met andere disciplines kan ‘stoeien’ brengt meerwaarde aan het arbeidsplezier en daarnaast genereert het veel extra werk. Het vele schakelen vormt eveneens een toegevoegde waarde. Je kunt mij dan ook overal vinden. Naast acquisitie, houd ik mij bezig met publieksbereik, bezoek ik archeologische opgravingen en onderhoud ik contact met de opdrachtgevers gedurende projecten." 

Cuno Koopstra

Certificering