Werken bij

Archeologie

Onze bodem zit vol sporen uit het verleden. Deze kunnen gevolgen hebben voor ruimtelijke ontwikkelingen, bouwplannen en grondacquisities. Het is dan een meerwaarde om een ervaren archeoloog aan uw zijde te hebben. Een specialist die zorgvuldig is, maar die ook oog heeft voor een efficiënte invulling van uw archeologische zorgplicht.  

Archeologie Noord-Nederland

MUG Ingenieursbureau is hét adviesbureau in het Noorden voor uw archeologische vraagstukken. We zijn gecertificeerd (BRL 4000) voor alle protocollen landbodems. Vijf senior archeologen (actor-geregistreerd) staan voor u klaar om alle facetten van archeologisch onderzoek uit te voeren. Dus onderzoek, advies én begeleiding. Dit doen we voor gemeenten, projectontwikkelaars en aannemers.

Regiokennis

Of het nu gaat om klei-, zand-of veengrond: bij MUG Ingenieursbureau treft u archeologen die de regiokennis én de ervaring in huis hebben. We weten goed wat de bodem wel of niet voor ons verborgen houdt. Dit resulteert in betrouwbare adviezen en onderbouwde keuzes. En in een rapportages met helder kaartmateriaal, duidelijke conclusies en aanbevelingen. Hierbij werken we altijd toe naar een zo economisch en efficiënt mogelijke planoplossing.

Praktische denkers

Archeologisch onderzoek en advies gaat ook over de kunst om de ander te verstaan. Wat vindt u als bevoegd gezag belangrijk, hoe staat u als aannemer erin? We zien het als onze uitdaging om tot een oplossing te komen waarmee iedereen verder kan. Uiteraard met respect voor de archeologische zorgplicht. Maar ook met oog voor een slimme integratie van archeologie in uw project. We doen wat nodig is, maar zullen niet onnodig doen.

De kracht van de combinatie

De zorg voor archeologie gaat vaak over tijd, over geld. En dan is een slimme aanpak gewenst. Een goede samenhang met andere werkzaamheden kan voor een versnelling of kostenefficiëntie zorgen. Die kansen grijpen we graag aan. Door onze kennis van GEO-ICT, Infra en Milieu te combineren met archeologie, faseren we slimmer en werken we sneller.

U schakelt MUG Ingenieursbureau in voor:

Check ons producten en dienstenoverzicht.

Ook praktische denkers gezocht voor archeologisch onderzoek? Neem contact op met een archeoloog van MUG Ingenieursbureau.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl

Contact

Lukas Pepping

Afdelingshoofd Milieu & Archeologie