Coenraad Roerig

Vanaf het begin is Coenraad Roerig bij Combinatie Herepoort aangesteld als Coördinator Af- en Opleveren. 

Over het project
Combinatie Herepoort staat als aannemer aan de lat voor de ombouw van de Zuidelijke Ring van Groningen. Dit megaproject moet ervoor zorgen dat de belangrijkste verkeersader van het Noorden weer tientallen jaren geschikt is voor al het dagelijkse verkeer.

Over een lengte van 12 kilometer halen we de stoplichten van het Julianaplein, bouwen we een verdiepte ligging met een park erop, renoveren we bestaande viaducten en bouwen we er meerdere nieuwe viaducten en tunnels bij. Het hele gebied eromheen wordt meegenomen, zowel boven als onder de grond. Dit is met recht een megaklus!

Het contract is opgezet in een UAV-gc vorm. In principe houdt dat in dat de opdrachtgever een aantal documenten met eisen heeft verstrekt en dat Combinatie Herepoort het werk moet bouwen én aantonen dat het werk voldoet aan het contract. In theorie hoeft de opdrachtgever dus niet eens buiten te kijken of het werk wel is uitgevoerd, want Combinatie Herepoort levert alle bewijs daarvoor op papier aan. Met zo’n groot project gaat ook dit proces weer om enorme aantallen: Het contract bestaat uit 4.000 documenten met 10.000 eisen en tegen het einde van het project hebben we die aangetoond met 65.000 verificaties (controles tijdens het ontwerp) en een half miljoen keuringen (controles tijdens de bouw)! Je kunt je voorstellen dat we naast een hoop beton bijna net zoveel papier produceren. Gelukkig doen we dat bijna helemaal digitaal.
 

"Op dit prachtige project worden we continu uitgedaagd om binnen de beschikbare ruimte iets te maken waar onze opdrachtgever om heeft gevraagd. Dankzij Coenraad en de systematiek die hij heeft ontwikkeld, maken we inzichtelijk hoe we dat doen. Samen met de rest van ons team gaan we met elkaar iets opleveren waar de Groningers trots op kunnen zijn."
- Bert Kramer,  Manager Processen en Stakeholders bij Combinatie Herepoort

 

Coördinator Af- en Opleveren 
"Ik heb een plan gemaakt om te zorgen dat alle informatie op het juiste moment bij de juiste mensen bekend is: Het Afdelingsplan Af- en Opleveren. De spil van het plan is een Projectportaal, wat ik zelf ontwikkel en beheers. Het portaal is gebaseerd op Relatics en ArcGIS Online. In totaal wordt het Portaal door 250 personen gevuld en geraadpleegd.

Naast het systeem beheer ik het proces. Ik praat met de opdrachtgever over de vorm en inhoud van de dossiers, de planning voor het aanleveren en de mogelijkheden voor verbetering. Uiteindelijk leveren we op aan Rijkswaterstaat, de Provincie Groningen, de Gemeente Groningen, ProRail en twee waterschappen. Er valt dus genoeg te bespreken!

Binnen de Combinatie praat ik met de Proces-, Ontwerp- en Realisatiemanagers van Combinatie Herepoort over de stand van zaken en de voortgang op de dossiers. Op dit moment ben ik druk bezig (en bijna klaar) met de oplevering van de Helperzoomtunnel en het gebied eromheen." - Coenraad Roerig

 

Certificering