Sander van Beek

GIS-medewerker

“De afgelopen tijd heb ik met name aan twee projecten gewerkt bij twee verschillende opdrachtgevers. Ik zit gedetacheerd bij Rijkswaterstaat en waterschap Noorderzijlvest. Bij Rijkswaterstaat focus ik vooral op de koppeling tussen de kernGIS-database en Ultimo, een assetmanagementsysteem. Het is vooral een technische opdracht, waarbij ik gebruik maak van Python en FME. Door de verschillende databases te synchroniseren verbeteren we de datakwaliteit. Ik heb het afgelopen jaar al grote stappen gemaakt binnen FME. FME is een goede aanvulling op mijn werkzaamheden en ik wil me hier nog meer in verdiepen.

Daarnaast ontwikkel ik op dit moment een inspectieapp voor keringen van waterschap Noorderzijlvest. Met behulp van het ArcGIS Portal, Collector-apps en Operations Dashboard zet ik de applicatie klaar voor de inspecteurs. Dit helpt het waterschap bij inzicht verkrijgen in de actuele conditie en onderhoud van hun assets.

Ik heb het afgelopen jaar ontzettend veel geleerd en ervaring opgedaan met het werken van specifieke en complexe data binnen Rijkswaterstaat en waterschap Noorderzijlvest. Mijn grootste kracht en interesse liggen vooral bij het ontwikkelen van inspectieapps en applicaties met ArcGIS Online.”

De projectleider IV van Rijkswaterstaat Noord-Nederland:

“Sander is onze rots in de branding als het gaat om het integreren van informatie in GIS en in Ultimo. Hij heeft in korte tijd alle datastructuren leren kennen en brengt vanuit MUG Ingenieursbureau ook de technische kennis mee die we hard nodig hebben om stappen vooruit te kunnen zetten.”

Certificering