Federico Fossatti

GIS-medewerker

“Na zes jaar als civiel technicus in Argentinië, begon ik geo en kaarten interessanter te vinden dan het ontwerpen en berekenen van beton- en staalstructuren. Ik besloot me te focussen op een ander vakgebied en volgde een master Civil Engineering & Management in Nederland. De nadruk lag vooral op digitale technologieën, bijvoorbeeld BIM en technologieën die veilig graven (qua kabels & leidingen) ondersteunen.

Vanaf het moment dat ik bij MUG Ingenieursbureau werk houd ik me bezig met GIS-projecten, informatiemanagement, correcte registratie van datasets en het ontwikkelen van standaarden voor databeheer. Daarnaast vind ik het leuk om anderen te ondersteunen in correct beheer van data. Bij ITA Advies richt ik me op geometrische en attribuutaanpassingen, tekenen en kwaliteitscontroles van de output met behulp van FME voor Rijkswaterstaat.

Ik heb ervaring in zowel de CAD- als GIS-wereld. Als aannemers aanpassingen verrichten aan de infrastructuur, ontvangt ITA informatie over de precieze werkzaamheden, ingemeten door landmeters en opgeslagen in CAD-formaten. Ik teken de vlakken in in een GIS-software, combineer dit met de attribuutinformatie van de aannemer en verwerk dat -met behulp van gestandaardiseerde domeinlijsten- in twee databases: DTB en KernGIS. Ik ben vooral goed in het organiseren van werkprocessen, data pipelines en het controleren en standaardiseren van datasets. Dat doe ik al mijn hele leven, eerst als civiel technicus en nu als GIS-medewerker. Het belangrijkste is dat een derde partij in een oogopslag begrijpt wat ik heb gedaan met de informatie.”

Laurens van Amstel, (Geo)dataspecialist bij ITA Advies:

“Federico is een echte deskundige op het gebied van Geo en Data. Hij weet vakkundig data te analyseren, muteren en controleren, waardoor deze naadloos in de databases kunnen worden opgenomen. Vooral zijn kennis van ArcGIS Pro en FME in combinatie met zijn analytisch vermogen zorgen ervoor dat hij een eindproduct van zeer hoge kwaliteit realiseert. Daarnaast is Federico gezellig en collegiaal en we zijn blij dan hij onderdeel is van het team!”

Certificering