Maak kennis met:

Laurijn van Ham

Sinds 8 maart 2021 werkt Laurijn gedetacheerd als Datamedewerker bij Rijkswaterstaat. In deze rol voert zij diverse werkzaamheden uit.

Laurijn: ‘’In eerste instantie zou ik Rijkswaterstaat ondersteunen om de areaalgegevens op orde te brengen. Areaalgegevens zijn gegevens van objecten en dynamisch verkeersmanagement systemen, zoals verharding, markering, groenvoorziening en bouwkundige gegevens. Het betreft onder andere topografische gegevens, juridische documenten, beheerplannen en handboeken.

Al gauw mocht ik aan de slag met ArcGIS Map om de beheersgebieden van Rijkswaterstaat regio Noord-Nederland te bestuderen en te beheren. De beheersgebieden zijn te onderscheiden in kaarten van een nat- en droog gebied binnen de regio. Uit de analyse blijkt dat de beheergegevens niet up-to-date zijn. Ik mag verschillende onderdelen aanpassen, die onder deze beheersgebieden vallen. Het is een zeer uitgebreide klus, maar bovenal superleuk en leerzaam om te doen!

Voor de uitvoering van werkzaamheden heb ik regelmatig toestemming nodig van collega’s van RWS voor bepaalde data. Gelukkig zijn de collega’s erg behulpzaam, waar en wanneer het maar kan. Ook geven ze mij de gelegenheid om werkzaamheden uit te voeren, waar ik veel van leer binnen ArcGIS Map. Hier ben ik dan ook zeer dankbaar voor. Vanwege de Corona maatregelen werken alle collega’s van RWS vanuit huis. Desondanks heb ik geregeld contact via Teams en is het naast zakelijk ook gezellig.

Ik was zeer blij toen ik werd aangenomen als gedetacheerde bij Rijkswaterstaat. Ik hoopte dat ik hier mocht werken, omdat ik hier veel kennis en werkervaring kan opdoen. 

Ook is het fijn om gevarieerde werkzaamheden uit te voeren, waar ik inspiratie mee op kan doen. Tot op heden bevalt het werk inhoudelijk en qua samenwerking erg goed en blijf ik hier graag mee doorgaan!''

 

 

Certificering