Werken bij
Voorbereiding aanleg Ringdijkpark nabij Schiphol

Een groene ruimte met een verhaal

Het Ringdijkpark in de Haarlemmermeer, is een langgerekte ecologische zone van circa 8 hectare tussen het historisch wonen aan de Ringdijk en de economische activiteiten van de luchthaven Schiphol. Het creëert tegelijkertijd een recreatieve, sociale, esthetische en ecologische groene zoom. Een groene ruimte met een verhaal die een intensieve meerwaarde oplevert op wijkniveau maar ook een bijdrage kan leveren in het grote geheel van recreatieve netwerken en natuur.

Het definitieve ontwerp van het Ringdijkpark is gemaakt door landschapsarchitect Delva.

Meer weten?

Wiebe Bouma

Afdelingshoofd Infra, Water & Natuur
T. 0594 55 24 48
E. wbouma@mug.nl

Werkzaamheden

De ingenieurs van de afdeling Infra van MUG Ingenieursbureau hebben dit project met veel enthousiasme opgepakt.

  • De bestekvoorbereiding van de aanleg van het Ringdijkpark nabij het bedrijventerrein “Schiphol Logistic Park” in de Haarlemmermeer. Diverse benodigde onderzoeken (kabels en leidingen, proefsleuven, sonderingen, boringen) en berekeningen (zettingen en stabiliteit, constructieve berekeningen, vervorming leidingen) zijn uitgevoerd.
  • Het begeleiden van de openbare aanbesteding conform het ARW 2012.
  • Op basis van het Defenitief Ontwerp van landschapsarchitect Delva en de uitkomsten van de diverse onderzoeken en berekeningen heeft MUG Ingenieursbureau de bestekstekeningen voor het park opgesteld.
  • Het ontwerp omvatte onder andere diverse glooiende ophogingen tot circa 5 meter, waterpartijen met eilanden en paaiplaatsen, paden, steigers en vlonders, stuwen en duikers, de aanplant van ca. 250 bomen en andere groenvoorzieningen.
  • Op basis van het ontwerp is een RAW-bestek opgesteld dat openbaar is aanbesteed conform de ARW 2012.
  • Daarnaast zijn per fase kostenramingen opgesteld van de uitvoeringskosten en zijn een watervergunning en omgevingsvergunning aangevraagd.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl