Werken bij
Schouwapplicatie voor waterschap HHNK

Slim gebruik van GIS voor een efficiënt schouwproces

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) heeft de verantwoordelijkheid om in het gebied wateroverlast of droogte te voorkomen. Door middel van een schouw worden waterwegen regelmatig gecontroleerd op de afvoer van water, op obstakels, begroeiing en bagger. Er zijn drie typen te onderscheiden: de najaarsschouw, de baggerschouw en de knelpuntenschouw. Om het schouwproces te optimaliseren heeft MUG Ingenieursbureau een schouwapplicatie ontwikkeld op basis van Esri Portal en GeoWeb, volledig afgestemd op de eisen en wensen van HHNK. Een uitstekende samenwerking, mede omdat HHNK al beschikte over het volledige scala aan Esri-tools en MUG Ingenieursbureau de kennis in huis heeft over deze producten.

De toewijzing van onderhoud

De schouwmeesters van HHNK kunnen met behulp van de applicatie – die op een tablet eenvoudig gebruikt kan worden – overtredingen in de watergangen aangeven. De schouwapplicatie is eenvoudig voor de gebruiker en voorkomt overbodige handelingen dankzij de slimme workflows in GeoWeb. Bovendien is de applicatie zo ingericht dat de onderhoudsplichtige aangeschreven wordt na het vaststellen van de overtreding. Een brief wordt automatisch gegenereerd.

Op woensdag 6 maart is de applicatie door de GIS-adviseurs van MUG Ingenieursbureau officieel overhandigd aan de projectmedewerkers van het schouwteam van HHNK, een heuglijke gebeurtenis!

 

Note: de afbeeldingen onder dit bericht bevatten fictieve data.

Meer weten?

Edwin Stoffelsma

Projectleider Geo-ICT
T. 0594 55 24 20
E. estoffelsma@mug.nl

Werkzaamheden

  • Ontwikkelen van tools: totstandkoming tool onderhoudstoewijzing;
  • Inrichten GeoWeb: aanmaken en inrichten sites, opnemen workflows;
  • Maken van workflows: ontwerpen en uitvoeren van gebruiksvriendelijke processen;
  • Inrichten Portal-applicaties: aanpassen inhoud van services, dashboard;
  • Programmeren van tooling met interactie met software van de klant: brieven laten versturen o.b.v. input uit het veld.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl