Werken bij
Sfeerimpressie fietspaden op de VAM-Berg

3D-impressie

Drenthe is een fietsprovincie bij uitstek en faciliteert graag een goed functionerend fietsnetwerk. Een sluitstuk in dit netwerk en een mooie uitdaging voor de geoefende fietser, was het creëren van fietspaden op de VAM-Berg (afvalstortberg) bij Wijster. Om de eigenaar van de berg, Attero, een beeld te kunnen geven van de bedoelingen, werd er door MUG Ingenieursbureau een 3D sfeerimpressie gemaakt.

De impressie is goed ontvangen. Het fietspad-ontwerp is uiteindelijk nog wel aangepast (een stijgingspercentage van 30% was iets te uitdagend voor een gemiddelde fietser met fietstassen). Het project is opgepakt en de fietspaden worden in de toekomst gerealiseerd.

Meer weten?

Hans Hainje

Afdelingshoofd Geo-ICT & Geo-Info
T. 0594 55 24 65
E. hhainje@mug.nl

Werkzaamheden

  • De software ESRI ArcGIS Pro is gebruikt om de impressie te maken. Het terreinmodel is een versie van de AHN2, dat met een eigen script is geïnterpoleerd zodat gaten (bomen, ruis) zijn gedicht.
  • Daarna is het hoogtemodel bekleed met een actuele luchtfoto en zijn panden uit de TOP10NL 3D toegevoegd.
  •  Tot slot zijn zelf ingetekende fietspaden gedrapeerd en is door middel van Python-scripting een puntenlaag gegenereerd waarop bomen konden worden gevisualiseerd.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl