Werken bij
MUG Ingenieursbureau zet innovatieve drone techniek in

Gedetailleerde orthofoto's en puntenwolken

MUG Ingenieursbureau kan per 17 januari 2017 conform de ROC-light regeling een drone inzetten om metingen te verrichten.
Met de inzet van een drone is MUG Ingenieursbureau in staat om in korte tijd zeer gedetailleerde orthofoto’s en een puntenwolk met RGB te maken die een goed beeld geven van een terrein.
Meer informatie over de mogelijkheden van de drone-technologie kunt u krijgen bij Tjako Smit, tsmit@mug.nl of drone@mug.nl.

Meer weten?

Hans Hainje

Afdelingshoofd Geo-ICT & Geo-Info
T. 0594 55 24 65
E. hhainje@mug.nl

Werkzaamheden

Met de inzet van een drone is MUG Ingenieursbureau in staat om in korte tijd zeer gedetailleerde orthofoto’s en een puntenwolk met RGB te maken die een goed beeld geven van een terrein.

Groot voordeel is dat de drone flexibel inzetbaar is: in korte tijd kan veel informatie verzameld worden en dat is kostenefficiënt.
 

  • Een geslaagde testvlucht in Stuifzand: In samenwerking met ESRI Nederland en waterschap Drents Overijsselse Delta heeft Tjako Smit, gecertificeerd dronepiloot van MUG Ingenieursbureau, een testvlucht gemaakt bij Stuifzand.
  • In dit herinrichtingsgebied is op deze manier nagemeten wat nu de hoogte van het gebied is in vergelijking met de situatie voordat er gegraven werd. De resultaten zijn indrukwekkend.
  • In een video gemaakt door ESRI wordt u meegenomen in de testvlucht. Nieuwsgierig? Klik hier voor de video.
  • Met Drone2map voor ArcGIS worden de beelden van de drone verwerkt in orthomozaïeken, hoogtemodellen, 3D-meshes en data voor ArcGIS.
  • Met de kennis bij MUG Ingenieursbureau in fotogrammetrie en bijbehorende GIS-technieken in combinatie met de expertise van de afdeling Geo-Info kunnen de verkregen data ook uitstekend verwerkt worden.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl