Werken bij
Milieukundig onderzoek zonnepark Midden-Groningen

Vaststellen van de milieuhygiënische kwaliteit van de bodem

Astronergy is verantwoordelijke voor de realisatie van het zonnepark Midden-Groningen. Dit park wordt het grootste zonnepark van Nederland en de Benelux (117 ha). De 320.000 zonnepanelen, met een gezamenlijk vermogen van 103 megawattpiek, kunnen jaarlijks ruim 32.000 huishoudens van elektriciteit voorzien.

Bodemonderzoek

Voorafgaand aan de realisatie is door de afdeling Milieu van MUG Ingenieursbureau in december 2018 een groot verkennend bodemonderzoek uitgevoerd waarbij ook de nulsituatie is vastgesteld. Aan de hand van deze onderzoeken is de milieuhygiënische kwaliteit van de bodem binnen het gebied in kaart gebracht. Er is vooral gekeken naar de gedempte sloten, oude kavelpaden en dammen binnen de percelen. In één van de in het verleden gedempte sloten is een bodemverontreiniging met lood en kwik aangetroffen. Hier is nader bodemonderzoek uitgevoerd om  de omvang van de verontreiniging vast te stellen.

Inmiddels is de eerste paal geslagen voor de bouw van het zonnepark door wethouder Jaap Borg en gedeputeerde Nienke Homan. De bedoeling is dat het zonnepark eind 2019 in gebruik wordt genomen.

Meer weten?

Arno Wegman

Senior projectleider Milieu
T. 06 12 67 04 30
E. awegman@mug.nl

Werkzaamheden

  • Historisch vooronderzoek;
  • Verkennend bodemonderzoek;
  • Nulsituatie bodemonderzoek;
  • Aangetroffen bodemverontreiniging in kaart brengen;
  • Advisering over de verontreinigingssituatie, graafwerkzaamheden en grondstromen.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl