Werken bij
Milieukundig onderzoek Oude Molenbuurt Assen fase 1

Vaststellen van de miliehygiënsche kwaliteit van de bodem

Als onderdeel van het samenwerkingsproject Mijn Buurt Assen’ wil gemeente Assen de buurt en openbare ruimte Oude Molenbuurt herinrichten. Zo worden straten en voetpaden verbeterd, wordt nieuwe riolering gelegd en worden nieuwe parkeerplaatsen in verschillende wijken van Assen gerealiseerd. Ook wordt de aanleg van openbaar groen aangepakt en komen er nieuwe speelvoorzieningen. Tegelijkertijd worden knelpunten aangepakt zoals verkeersonveilige situaties. In de Oude Molenbuurt zal Actium Wonen 300 nieuwe duurzame woningen bouwen.

Door MUG Ingenieursbureau is in opdracht van gemeente Assen onderzoek gedaan naar de bodemkwaliteit in de Oude Molenbuurt. Onderdeel van dit onderzoek is onder andere onderzoek naar de doorlatendheid van de bodem. Aan de hand van de doorlatendheid is een bemalingsadvies opgesteld voor de toe te passen bronnering tijdens de rioleringswerkzaamheden. Ook heeft MUG Ingenieursbureau gemeente Assen geïnformeerd over de hergebruikmogelijkheden van de grond en de materiaalstromen.

 

Meer weten?

Arno Wegman

Senior projectleider Milieu
T. 0594 55 24 44
E. awegman@mug.nl

Werkzaamheden

  • Vaststellen van de milieuhygiënische kwaliteit van de bodem.
  • Vaststellen hergebruiksmogelijkheden van vrijkomende grond- en materiaalstromen.
  • Onderzoek naar de doorlatendheid van de bodem en opstellen bemalingsadvies.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl