Werken bij
Inmeting IJburg met hovercraft

Begin deze maand is er een bijzondere meting uitgevoerd door de ingenieurs van MUG Ingenieursbureau. Er is namelijk een met zand opgespoten gebied ingemeten op een hovercraft.

De hoogte van het opgespoten zand varieerde van 1,5 meter onder water tot 10 cm boven water. Hierdoor was het niet mogelijk om de meting met een peilboot in te meten en het was niet veilig om de meting lopend uit te voeren. Vandaar dat er voor is gekozen om de meting met een hovercraft uit te voeren.

De meting is uitgevoerd met een GS18 T ontvanger van Leica. Door nieuwe technieken is de tilt GPS uitermate geschikt voor deze werkzaamheden, dit omdat de GPS stok niet verticaal gehouden hoeft te worden en de meting binnen een seconde nauwkeurig wordt uitgevoerd.

De opdrachtgever van dit project is SKY- Infra. En is ten behoeve van de uitbreiding van de IJburg II.

Meer weten?

Bart Lefferts

Senior projectleider Geo-Info
T. 0594 55 24 20
E. blefferts@mug.nl

Werkzaamheden

  • Bodemonderzoek;
  • Inmeting IJburg met hovercraft;

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl