Werken bij
Inmeten 17.550 putten gemeente Lelystad

De straten van gemeente Lelystad tellen in totaal 17.550 putten voor het riool en hemelwaterafvoer. Deze putten zijn onderdeel van een gescheiden rioolstelsel van ruim 700 km lang. In mei 2020 is MUG Ingenieursbureau vanuit de vestiging Wognum begonnen om al deze putten in te meten. Een enorme klus die ruim vijf jaar gaat duren. De gemeente Lelystad gunde op 1 april 2020 de aanbesteding aan MUG Ingenieursbureau.

Van alle 17.550 putten meten we de putdeksels, de bodem van de put, de bodembuis van de rioolstrengen die hierop aansluiten en de diameters van deze buizen. De gemeente Lelystad gebruikt deze informatie om hun beheersysteem voor rioleringen te actualiseren. Zo zorgen ze ervoor dat het riool ook in de toekomst goed blijft functioneren.

De metingen worden tachymetrische uitgevoerd om te voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Bij deze methode worden de afstand en de hoek van het meetpunt op millimeter niveau vastgelegd.

Speciaal aandachtspunt bij de metingen is het gebruik van de materialen. Prismastokken die worden gebruikt voor het meten van het vuilwater riool mogen om hygiënische redenen niet gebruikt worden voor metingen in het riool voor hemelwaterafvoer. Hiervoor meten we met verschillende kleuren prismastokken om dit verschil inzichtelijk te houden. Zo hebben  stokken voor het vuilwater een gele kleur en die voor het schoonwaterriool een rood-witte kleur. Voor het meten van de putdeksels gebruiken we een kortere meetstaaf.

De vestiging in Wognum groeit en is door dit soort mooie projecten steeds meer zichtbaar. In het straatbeeld van de gemeente Lelystad zijn we in ieder geval de komende vijf jaar aanwezig!

Meer weten?

Machlon Feenstra

Senior projectleider Geo-Info
T. 0594 55 24 20
E. MFeenstra@mug.nl

Werkzaamheden

Inmeten van:

  • Putdeksels;
  • Bodem van de put;
  • Bodembuis van de rioolstrengen die hierop aansluiten;
  • Diameters van deze buizen.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl