Werken bij
Implementatie GeoWeb bij Staatsbosbeheer

Een soepele overgang naar een nieuwe GIS-viewer

Staatsbosbeheer heeft jarenlang gebruik gemaakt van OGIS. OGIS was een intranetapplicatie, waarmee alle medewerkers van Staatsbosbeheer digitale kaarten – en de informatie ‘achter’ deze kaarten – konden raadplegen. Omdat OGIS verouderd is en niet langer voldoet aan de moderne standaarden, heeft Staatsbosbeheer ervoor gekozen om GeoWeb als moderne vervanger in te richten.

GeoWeb is de nieuwe standaard GIS-viewer voor Staatsbosbeheer. MUG Ingenieursbureau heeft Staatsbosbeheer geholpen met de implementatie, inrichting en  migratie van OGIS naar GeoWeb.

Werkzaamheden

  • Om de gebruikers bij Staatsbosbeheer kennis te laten maken met GeoWeb en om uit te leggen hoe GeoWeb gebuikt moet worden, heeft MUG Ingenieursbureau speciaal voor Staatsbosbeheer divers studiemateriaal ontwikkeld. Zo is een vijftal instructievideo’s geproduceerd, waarin de basishandelingen in GeoWeb worden getoond en worden uitgelegd. En er is een snelstartgids voor GeoWeb bij Staatsbosbeheer gemaakt.
  • Daarnaast heeft MUG Ingenieursbureau een cursus GeoWeb voor medewerkers van Staatsbosbeheer ontwikkeld. Op 5 verschillende locaties van Staatsbosbeheer, verspreid over het hele land, wordt door MUG Ingenieursbureau aan meer dan 100 boswachters en beheerders deze cursus GeoWeb gegeven. De belangstelling onder de medewerkers van Staatsbosbeheer is dermate groot dat waarschijnlijk nog een aantal extra cursusdagen zal worden ingepland.
  • Een aantal GIS-medewerkers van Staatsbosbeheer is door MUG Ingenieursbureau getraind om zelfstandig GeoWebcursussen aan eigen Staatsbosbeheer collega’s te kunnen geven (‘train de trainer’).

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl