Werken bij
Deformatiemetingen Zaanstad

Inzet van Social Return on Investment

Vorig jaar heeft de afdeling Geo-Info het project ‘landmeetkundig werk Gemeente Zaanstad’ gegund gekregen. Deze gemeente heeft zelf geen landmeters in dienst en huurt deze diensten in.

Het overgrote deel van het werk bestaat uit deformatiemetingen (zakkingsmetingen).

Houten paalconstructie

De gebouwen in Zaandam en omliggende dorpen zijn gebouwd op een houten paalconstructie. Door het grondwater en wijzigen in het grondwaterpeil bestaat het risico dat deze palen gaan rotten. Preventief worden veel objecten goed in de gaten gehouden door middel van deformatiemetingen. Deze metingen worden uitgevoerd door een team van een landmeter en een meetassistent.

Mocht een meting aangeven dat een gebouw aan het verzakken is dan gaat de gemeentelijke organisatie toezicht en handhaving de situatie onderzoeken en – samen met de eigenaren – plannen maken om de fundering te herstellen.

Social Return on Investment

MUG Ingenieursbureau is dit project gestart met twee teams. Inmiddels is hier een team bijgekomen en is er invulling gegeven aan de uitbreiding van de teams door middel van Social Return on Investment (SROI). SROI is het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In het contract is een inspanningsverplichting opgenomen om 5% van de jaaromzet  te investeren in SROI. MUG Ingenieursbureau heeft proactief contact gezocht met het Werkgevers Service Punt (WSP) Zaanstreek-Waterland om deze verplichting te gebruiken om landmeetassistenten te werven uit Zaanstad.

In een zeer plezierige samenwerking tussen WSP en MUG Ingenieursbureau hebben we twee kandidaten uit de regio -geregistreerd bij het UWV Zaanstad – kunnen selecteren. Deze twee mannen zijn kortgeleden gestart. De contracthouder binnen de Gemeente Zaanstad heeft zijn waardering uitgesproken over de proactieve benadering van MUG Ingenieursbureau met betrekking tot de SROI verplichtingen.

 

Meer weten?

Koert

Koert Schoon

Senior projectleider Geo-Info
T. 06 15 13 06 06
E. kschoon@mug.nl

Werkzaamheden

  • Metingen verrichten aan gebouwen in Zaandam en omliggende dorpen die gebouwd zijn op een houten paalconstructie om vast te stellen of gebouwen verzakt zijn.
  • MUG Ingenieursbureau is dit project gestart met twee teams. Inmiddels is hier een team bijgekomen en is er invulling gegeven aan de uitbreiding van de teams door middel van Social Return on Investment (SROI).

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl