Werken bij
Bouwmaatvoering Wilhelmina Ziekenhuis in Assen

In Assen staat het Wilhelmina Ziekenhuis (WZA). Een groot ziekenhuis met een sterke regionale functie. Sinds kort staat dit ziekenhuis op nummer 3 van de top 100 beste ziekenhuizen van Nederland. Het Wilhelmina Ziekenhuis maakt een snelle ontwikkeling door waarbij veel gebouwd en verbouwd wordt. Vanuit de afdeling Gebouwbeheer van dit ziekenhuis is MUG Ingenieursbureau benaderd om hen te ondersteunen in de maatvoering bij de aanpassing en uitbreiding van het ziekenhuis. De vraag was om binnen het bestaande gebouw met name de posities van de kolommen en de vrije hoogte tussen de vloeren vast te leggen. Het WZA wilde graag de maatvoering in één hand houden. Op die manier werkt iedereen met dezelfde maatvoering en worden verschillen en fouten voorkomen. MUG Ingenieursbureau is begonnen met het inmeten van één vleugel waarbij de ombouw van de stalen kolommen ingemeten zijn en ook de vrije hoogte van tussen de betonvloeren. Hiervoor is gekozen vanwege de snelheid.

De vleugels zijn ingemeten door het maken van 3D-laserscans met onze Leica-scanners. Het was een bijzondere klus om een ziekenhuis in vol bedrijf te scannen want ook de couveuse-afdeling en de intensive care moesten gescand worden. Het koste een aantal dagen om alle ruimten te scannen. Het resultaat van deze scans is een puntenwolk. Deze puntenwolk zal door de architect gebruikt worden om een ontwerp te maken. Op basis van de meetgegevens van MUG Ingenieursbureau worden de verschillende vleugels opnieuw ingedeeld en ingericht.

Meer weten?

Koert

Koert Schoon

Senior projectleider Geo-Info
T. 06 15 13 06 06
E. kschoon@mug.nl

Werkzaamheden

  • Maatvoering
  • Inmeten met Leica-scanners

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl