Werken bij
Directievoering en begeleiding baggerwerk Damsterdiep fase II

Beoordeling, omgevingsmanagement, begeleiding en waterbodemsanering

Woensdag 8 november is het project ‘Baggerwerkzaamheden Damsterdiep fase II’ officieel gestart door aannemer J.P. Schilder uit Ursem in opdracht van Waterschap Noorderzijlvest. Dagelijks bestuurder van Waterschap Noorderzijlvest dhr. B. van Zanten liet door het openen van de persleiding de eerste bagger van het Damsterdiep in het depot lopen.

70 olympische zwembaden bagger

176.000m3 (70 olympische zwembaden) bagger zal uit het Damsterdiep gehaald worden. Zo worden ook de aan- en afvoer van het water, de diepgang voor scheepvaart én de kwaliteit van het water in het Damsterdiep verbeterd. De bagger wordt over een grote afstand van maximaal 25 kilometer naar het depot bij Garmerwolde gepompt middels een hiervoor tijdelijk aangelegde persleiding. Na ‘indroging’ in het depot wordt de bagger voor de versterking van de dijk langs de noordkant van het Eemskanaal gebruikt. Het baggerslib is dus de grondstof voor de dijkversterking: een mooie combinatie van twee projecten. Deze werkwijze geeft invulling aan het duurzaamheidsbeleid van Waterschap Noorderzijlvest. De baggerwerkzaamheden vinden plaats over een traject van ongeveer 10 kilometer lang.

MUG Ingenieursbureau is geselecteerd om de uitvoering van fase 2 van het baggerwerk te begeleiden. Interessant voor MUG is ook het gegeven dat er waterbodemsanering zal plaatsvinden nabij Delfzijl. De looptijd van dit mooie project zal ruim één jaar zijn.

Media

Jan Been van RTV Noord maakt een interessant item over dit project, bekijk de reportage.

Meer weten?

Johan Poppe

Senior projectleider Infra, Water & Natuur
T. 0594 55 24 20
E. jpoppe@mug.nl

Werkzaamheden

  • Johan Poppe, Senior Projectleider Infra en Eelke Rijpkema, Senior Toezichthouder werken in dit project samen met Daniël Tangerman, Directievoerder. De milieukundige begeleiding van de waterbodemsanering wordt in samenwerking met de afdeling Milieu van MUG Ingenieursbureau uitgevoerd. Voorafgaand aan de werkzaamheden is MUG Ingenieursbureau medeverantwoordelijk geweest voor de beoordeling van de aannemers tijdens de aanbesteding.
  • Omwonenden en betrokkenen die vragen hebben of die meer willen weten over het project, kunnen gebruik maken van een inloopspreekuur. Dit inloopspreekuur vindt elke woensdagmiddag plaats in de uitvoerderskeet aan de Stadsweg 99A te Garrelsweer van 15:00 – 16:30 uur. Zowel medewerkers van aannemer J.P. Schilder als medewerkers van MUG Ingenieursbureau zijn hierbij aanwezig.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl