Werken bij
Koppeling met LAVS voor Actium Wonen

Regie over asbestverwijdering, inventarisatie, sanering en stort van asbest

In Nederland wordt gebruik gemaakt van het zogenaamde Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS). Het LAVS is een webapplicatie waarmee opdrachtgevers regie kunnen voeren op het volledige proces van asbestverwijdering, de inventarisatie tot en met de sanering en de stort van het asbest. Het LAVS zorgt ervoor dat ketenpartners de juiste informatie hebben en volgt de wet- en regelgeving. Vanaf 1 maart 2017 is het invoeren van de asbestinventarisatie- en saneringsprojecten in het LAVS verplicht, zo ook voor woningbouwvereniging Actium.

In de keten van het gebruik van het LAVS laat het inzichtelijk maken van de eigen data en deze als zodanig gebruiken binnen de eigen werkprocessen te wensen over. MUG en Actium hebben daarom besloten samen te werken aan het ontwikkelen van een webschil rondom het LAVS. Deze webschil moet ervoor zorgen dat de asbestgegevens in het LAVS, waarvoor Actium verantwoordelijk is, toegankelijker worden en eenvoudiger kunnen worden beheerd, gebruikt en gedeeld in een eigen (GIS-) systeem van Actium. Daarnaast biedt dit voor Actium de mogelijkheid eenvoudiger informatieproducten te maken ter ondersteuning van de eigen werkprocessen. Inmiddels is deze samenwerking in redelijk ver gevorderd stadium en zijn we in december 2018 live gegaan met de koppeling.

 

Meer weten?

Alexander Melinga

Alexander Melinga

Teammanager Geo-ICT
T. 0594 55 24 20
E. amelinga@mug.nl

Werkzaamheden

  • Projectleiding;
  • Voorbereiding;
  • Algehele inrichting ArcGIS online;
  • Overzetten LAVS-koppeling en huidige GIS producten;

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl