Werken bij

Landelijk Asbest Volgsysteem: invoeren van data en de LAVS-koppeling

In Nederland wordt gebruik gemaakt van het zogenaamde Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS). Het LAVS is een webapplicatie waarmee opdrachtgevers regie kunnen voeren op het volledige proces van asbestverwijdering, van inventarisatie tot en met de stort van het asbest. Vanaf 1 maart 2017 is het invoeren van asbestinventarisatie-projecten en -saneringsprojecten in het LAVS verplicht.

Een tijdrovende bezigheid, waarin het ‘Data-op-orde’-team van MUG Ingenieursbureau – met alle opgedane ervaring – prima kan ondersteunen.
In aanvulling op het invoeren van data heeft MUG Ingenieursbureau een webschil rondom het LAVS ontwikkeld, de LAVS-koppeling. Deze LAVS-koppeling zorgt ervoor dat de asbestgegevens vanuit het LAVS toegankelijker worden en eenvoudiger kunnen worden beheerd, gebruikt en gedeeld in een eigen (GIS-)systeem.

Referentie:

“Het Landelijk Asbest Volgsysteem (LAVS) is geen gemakkelijk toegankelijk en gebruiksvriendelijk systeem. Dankzij de koppeling van LAVS met GIS kunnen collega’s op woningniveau snel en gemakkelijk alle informatie uit het LAVS bekijken, zoals de planning voor asbestsanering en inventarisatie- en saneringsrapporten. Daardoor werken we efficiënter. Deze integratie met GIS is voor Actium een eerste stap en we zien meer mogelijkheden zoals de energie-index , de onderhoudsinformatie op woningniveau en informatie op wijkniveau. De mogelijkheden zijn legio. Met deze koppeling kunnen we heel gericht data opvragen en die informatie inzetten voor passende oplossingen voor een woning, straat of wijk. Zo werken we nog doel(groep)gerichter. Een bijkomend voordeel is dat gegevens die we nu ook al delen met bijvoorbeeld gemeenten, zoals de energie-index, altijd visueel aansprekend en actueel beschikbaar zijn. Dit levert veel tijdswinst op.”
Jan Baan, teammanager planmatig onderhoud

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl