Werken bij

Engineering windparken

Groot of klein: een windmolenpark of een zonnepark heeft altijd impact op de omgeving. En voordat een energiepark operationeel is, moet er achter de schermen veel werk worden verzet. Weet dan dat u bij de praktische denkers van MUG Ingenieursbureau terecht kunt van inrichting tot en met uitvoering.

Wellicht heeft u al een locatie op het oog voor de ontwikkeling van een windpark of een zonnepark. Maar dan? Wat zijn de werkelijke mogelijkheden van een locatie, met welke voorwaarden en obstakels moet u rekening houden? Wat is technisch mogelijk en hoe krijgt u alle lichten op groen bij omgeving en stakeholders?

Van locatiekeuze, engineering tot beheer

Voordat de aanleg van een (wind)energiepark gerealiseerd kan worden, is er een goede impactanalyse en een onderbouwd inrichtings- en uitvoeringsplan nodig. Dit betekent bij een windpark nadenken over opstelling van windmolens, funderingen, kabels en leidingen en verhardingen. Maar ook over vergunningen en afspraken met de omgeving. Voor al deze onderdelen kunt u een beroep doen op MUG Ingenieursbureau:

  • Locatiekeuze
  • Impactanalyse
  • Vergunningen
  • Engineering
  • Omgevingsmanagement
  • Beheer en onderhoud

Omgeving Windmolenpark

En wat als de realisatie van een park gevolgen heeft voor duikers en watergangen? En hoe zit het met aanleg de kabels en leidingen over andermans land? Wij weten dan de juiste wegen te bewandelen om tot overeenstemming te komen met waterschappen, grondeigenaren en beheerders van kabels en leidingen.

Uitvoering

Ook de bouw van een (wind)energiepark vraagt om specifieke expertise. Zeker omdat de bouw gepaard gaat met hoge belastingen door materiaal en materieel. Aan wie kunt u dan uw zorg voor veiligheid, kwaliteit en de omgeving toevertrouwen? Bij MUG Ingenieursbureau zorgen we ervoor dat alles volgens plan en planning verloopt.

Expert gezocht voor de inrichting, aanleg en het beheer van windmolenparken? Vraag een praktische denker van MUG Ingenieursbureau.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl

Contact
Peter

Peter van Heusden

Senior projectleider Infra