Werken bij

Situatie en hoogtemetingen

Van het opnieuw in beeld brengen van de huidige situatie wordt deze vergeleken met bestaande bestanden en daar waar het wenselijk is, wordt de situatie bovengronds opnieuw ingemeten. Van belang bij deze metingen zijn onder andere de belendende percelen en eventuele scheefstand van muren, bomen, riolering en ondergrondse kabels en leidingen. Om een indruk van de hoogteligging van het gebied te krijgen wordt een hoogtemeting verricht van het desbetreffende terrein en belendende percelen. De metingen worden berekend en geplaatst in de BGT of een ander beschikbaar digitale ondergrond, zodat er een totale tekening (basistekening) ontstaat waarin het nieuwe ontwerp getekend kan worden. Het nieuwe bestand wordt eventueel aangevuld met de gegevens van het KLIC en het Kadaster.

Indien gewenst worden ook inpandige metingen verricht zodanig dat de architect een goed beeld krijgt van de bestaande inpandige situatie. Inpandige metingen worden ook vaak gebruikt voor het bepalen van de beschikbare ruimtes en vloeroppervlaktes conform de diverse NEN normen. MUG Ingenieursbureau is gecertificeerd om te leveren conform de NEN 2580.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl

Contact
Geert Medendorp

Geert Medendorp

Salesmanager afdeling Geo-ICT & Geo-Info