Werken bij

Deformatiemetingen en monitoring

MUG Ingenieursbureau verricht dagelijks voor diverse doeleinden metingen om deformatie vast te stellen. Om deformatie aan objecten te kunnen aantonen wordt meerdere keren zeer nauwkeurige metingen verricht (deformatiemetingen). Door de verschillende metingen met elkaar te vergelijken kan de grootte en de richting van de deformatie worden bepaald.

Het opzetten en uitvoeren van een deformatiemeting is maatwerk. Samen met de opdrachtgever inventariseren we de risico’s en zoeken we naar een economisch en technisch verantwoorde oplossing om schade te voorkomen of om aan te tonen dat er al dan niet deformatie is opgetreden. Het meetnet en de meetmethode worden conform de productspecificatie van Rijkswaterstaat opgezet en uitgevoerd. Deze methode wordt als meest nauwkeurig gezien en geeft geen aanleiding tot discussie achteraf.

Deformatiemetingen worden veelal verricht bij:

  • Graafwerkzaamheden, bouwactiviteiten, grondwateronttrekking;
  • Bodemdaling door gas- en zoutwinning;
  • Naar aanleiding van aardschokken;
  • Bijhouden en verdichten van NAP-gegevens.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl

Contact
Geert Medendorp

Geert Medendorp

Salesmanager afdeling Geo-ICT & Geo-Info