Geo-ICT & Geo-Info

Afdeling

Geo-ICT & Geo-Info

MUG Ingenieursbureau is specialist op het gebied van geo-informatie, geo-data, geo-ICT en Geografische Informatie Systemen (GIS). Wij zien en begrijpen de meerwaarde van geografische data in elk project. Of het nu gaat om waterbeheer, bouwproject, assetmanagement of gebiedsontwikkeling: onze veelzijdige specialisten staan voor u klaar om geo-informatie in te winnen, te analyseren, te organiseren en te presenteren. We doen dit voor een breed scala aan markten en opdrachtgevers als; aannemers, (semi-) overheden, waterschappen, woningbouwcorporaties en industrie. Onze specialismen:

Geo-ICT

Geo-ICT gaat in de basis over het combineren van geografie met informatie- en communicatiesystemen.

Geo-Info

Bij MUG Ingenieursbureau vindt u geodetische specialisten die uw informatiebehoefte begrijpen.

Geo-data

Geo-informatie moet actueel, betrouwbaar en toepasbaar zijn. Én voldoen aan wettelijke voorzieningen en verplichtingen.

Meer meten is meer weten

Als ingenieursbureau kennen we het werkveld waarin u opereert door en door. Van water tot infra, van milieu tot gebiedsontwikkeling: we weten als geen ander welke nauwkeurigheid wordt gevraagd en welke oplossing hierbij het beste past. Wij zijn in staat om geo-informatie en omgevingsdata op allerlei manieren in te winnen. Van Total Stations tot drones, van meetband tot 3D-laserscanners: we doen dit volgens de laatste richtlijnen en eisen. Ook voor het omzetten van data naar informatieproducten, bieden we een brede range aan oplossingen. Denk aan onze totaaloplossingen voor waterschappen: van data-inwinning tot GIS-toepassing. Als partner van ESRI benutten we state-of-the-art GIS-toepassingen.

Praktische denkers

Bij MUG Ingenieursbureau vindt u praktische denkers. Specialisten die nadenken over de oplossing én die in staat zijn om deze uit te voeren. Deze meerwaarde laten we zien in bouw- en renovatieprojecten, bij bodemonderzoeken, ruimtelijke ontwikkelingen en infraprojecten. Denk aan vraagstukken rondom locatiekeuze, impactanalyses en beheer. Maar ook in de data-opgaven (zoals de Omgevingswet en basisregistraties) waarvoor gemeentelijke organisaties en waterschappen staan.

Wij zijn onder andere gespecialiseerd in:

  • GIS-oplossingen
  • Informatieproducten creëren zoals geo-portalen of geo-apps
  • Het beheren van informatie
  • Uw data op orde krijgen
  • Maatvoeren
  • Landmeten
  • 3D-laserscanning

De kracht van samenwerking

Bij MUG Ingenieursbureau zijn we niet alleen thuis in de geo-ICT of geodesie, maar zijn we ook specialist op het gebied van infra, water, milieu en archeologie. Wij bieden een goede samenhang tussen deze werkgebieden, wat kan zorgen voor een versnelling of kostenefficiëntie. Hierdoor werken we niet alleen slimmer, maar ook sneller en efficiënter. 

Recente Geo projecten

Certificering