Werken bij

Werkingsgebieden omgevingswet ontzorgd door MUG, Rho en Geodan FLO Legal

Op maandag 6 juli 2020 ondertekenden MUG Ingenieursbureau, Rho adviseurs voor leefruimte en Geodan FLO Legal een samenwerkingsovereenkomst in het kader van de Omgevingswet. Deze treedt naar verwachting op 1 januari 2022 in werking.

De invoering van de Omgevingswet brengt bij veel gemeenten en waterschappen een onbekende, maar ook een ongekende hoeveelheid werk met zich mee. Zoals het aanmaken van de werkingsgebieden en de data die daarvoor op orde moet zijn. Het vereist specifieke kennis van zaken en een goede systematiek van inwinnen, vastleggen en beheren van omgevingsdata. Het doel van de samenwerking tussen Geodan FLO Legal, MUG en Rho, is om overheden te ondersteunen bij het optimaliseren van het werkproces, de juridisch correcte invoer van data en het beheer daarvan. Hiermee kunnen gemeenten efficiĆ«nt, tijdig en correct hun omgevingsdata op orde brengen en houden. In de samenwerking zijn MUG Ingenieursbureau en Rho Adviseurs vooral gericht op de data en de juridische aspecten, en biedt Geodan FLO Legal – naast juridische en geo-expertise – de ondersteunende tools en software. Gezamenlijk zijn zij hiermee een unieke partner voor gemeenten met inhoudelijke, juridische en technische kennis en tooling voor de invoering van de Omgevingswet. De ondertekening vond digitaal plaats, waarbij op afstand de samenwerkingsovereenkomst werd getekend en doorgegeven.

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktischeĀ oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl