Werken bij

Aardbeving Groningen gemeten met sensoren in 5G-pilot

Groningen is woensdagochtend 22 mei 2019 getroffen door een flinke aardbeving met een magnitude van 3.4. Deze aardbeving is door de trillingssensoren die geplaatst zijn in de Walfriduskerk in Bedum gemeten.

De trillingssensoren in de Walfriduskerk zijn in december 2018 geplaatst als onderdeel van de 5G-pilot. In deze pilot werken Omnidots, specialist op het gebied van trillingssensoren, en MUG Ingenieursbureau nauw samen. Omnidots levert de sensoren en MUG Ingenieursbureau heeft het dashboard gerealiseerd in ArcGIS Online waarop alle meetgegevens van de trillingssensoren realtime binnen komen.

Weergave aardbeving in dashboard

In het dashboard waarop alle meetgegevens van de trillingssensoren die geplaatst zijn in de Walfriduskerk in Bedum realtime binnen komen, is de aardbeving goed te zien in tijd en hevigheid. Klik op onderstaande afbeelding om alle meetgegevens te bekijken.

Aardbeving 22 mei 2019 Groningen goed zichtbaar in dashboard 5G-pilot

5G-pilot

De 5G-pilot is een initiatief van 5Groningen dat deel uit maakt van Economic Board Groningen.

Meer over dit project lees je hier.

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl

Contact

Hans Hainje

Afdelingshoofd Geo-ICT & Geo-Info