Werken bij

Archeologisch onderzoek in Emmen

Realisatie de Hondsrugtoren

Op de plek waar de hoogste woontoren van Emmen gaat komen stonden vroeger twee boerderijen. Dit bleek uit de archeologische vondsten die er gedaan zijn.

Op het perceel op de hoek van de Hondsrugweg en de Weerdingerstraat zal de nieuwe woontoren, de Hondsrugtoren, gebouwd worden. Drie dagen lang is er archeologisch onderzoek uitgevoerd op het perceel van 40 vierkante meter. Tijdens dit onderzoek zijn er paalsporen gevonden van twee boerderijen: één uit de elfde eeuw en de ander uit de periode van 400 tot 200 voor Christus. Naast de paalsporen zijn er ook nog scherven van potten en restanten van metaalbewerkingen gevonden. “De resultaten helpen mee om het vroegere bewoningspatroon in dat gebied verder inzichtelijk te maken”, aldus Miranda de Wit, archeologe bij MUG Ingenieursbureau.

Dat er sporen van permanente bewoning zijn aangetroffen verrast Miranda niet. “Vroeger was de omgeving waar nu het bouwperceel is het centrum van Emmen. Bij eerdere onderzoeken in de omgeving werden ook archeologische vondsten gedaan”.

Het Dagblad van het Noorden heeft een artikel geschreven over de vondsten die er gedaan zijn: Op de plek waar de hoogste woontoren van Emmen komt, stonden vroeger zeker twee boerderijen.

Archeologische vondsten die gedaan zijn op de plaats waar de Hondsrugtoren in Emmen gebouwd gaat worden.
Op de plaats waar de Hondsrugtoren gebouwd gaat worden zijn archeologische vondsten gedaan door MUG Ingenieursbureau
Waar de Hondsrugtoren gebouwd gaat worden zijn archeologische vondsten gedaan.

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl

Contact

Miranda de Wit

Senior archeoloog