Werken bij

Update eigen invoermodule bodeminformatiesysteem

Snellere en efficiëntere invoer van bodemdata

MUG Ingenieursbureau gebruikt sinds een aantal jaren een in eigen beheer ontwikkelde invoermodule voor de invoer van bodemonderzoeken in het bodeminformatiesysteem (BIS). Met onze invoermodule kunnen wij op een zeer efficiënte wijze de bodemgegevens uit een bodemrapport (pdf) kopiëren naar een XML bestand, dat daarna wordt ingelezen in het BIS. Dit geldt niet alleen voor tekstonderdelen, maar ook voor analysestaten, boorpunten, etc.. De invoer gaat hierdoor sneller, is nog minder gevoelig voor fouten en er vindt een geautomatiseerde controle op de data plaats.

Met de overgang van SIKB 10 naar SIKB 12 is er veel veranderd in de structuur van de betreffende bodemdata. Daarom hebben ook alle BIS-leveranciers een update uitgebracht van hun BIS. Met dit gegeven hebben wij onze invoermodule ook geactualiseerd, gebaseerd op de nieuwe uitgangspunten en voorwaarden behorende bij SIKB 12.

Een aantal veranderingen dat is doorgevoerd;

  • Volledige aansluiting op SIKB 12-uitgangspunten en -richtlijnen;
  • De invoermodule heeft een nieuwe lay-out;
  • De geautomatiseerde foutencontrole is uitgebreid;
  • Er is een toegevoegde functionaliteit waarbij bodemlagen in een boortraject automatisch op elkaar aansluiten. Dit zorgt voor kwalitatief betere data met minder kans op fouten;
  • Meer mogelijkheden om XML bestanden te upgraden naar een hogere SIKB-versie;
  • Mogelijkheid tot reparatie ‘corrupte’ XML bestanden.

Kortom, met onze nieuwe invoermodule kunnen wij nog kwalitatief hoogwaardiger en efficiënter de aanwezige bodemrapporten van de opdrachtgever invoeren in het bodeminformatiesysteem om zo de kwaliteit van de data te kunnen waarborgen.

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl

Contact

Albert-Henk Kingma

Projectleider