Werken bij

MUG en MapGear bundelen krachten

Een optimale informatievoorziening over asbestdaken in uw gemeente

Asbestdakenkaart

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Dit verbod is in het leven geroepen om mens en milieu te beschermen tegen de gevaren van blootstelling aan asbest.

MUG Ingenieursbureau en Geo-ICT-bedrijf MapGear hebben de koppen bij elkaar gestoken om overheids-organisaties proactief te ondersteunen bij het asbestvrijmaken van gemeenten en provincies. Uitgangspunt is ook om de geïnventariseerde data over asbestdaken te beheren, te delen en actueel te houden ten behoeve van een optimale externe informatievoorziening.

MapGear en MUG Ingenieursbureau hebben hun expertise gebundeld. Hoe? Door de online Asbestdakenkaart praktisch in te zetten in combinatie met het actualiseren en beheren van de beschikbare data.

De online asbestdakenkaart van MapGear

In 2018 heeft MapGear in samenwerking met provincie Drenthe de Asbestdakenkaart online gepubliceerd. Deze website geeft per gebouw inzicht in de kans op aanwezigheid van asbest en heeft als doel om de burgers en de bedrijven te informeren. De Asbestdakenkaart biedt – naast allerlei nuttige info over asbest en -sanering – ook de functionaliteit voor burgers en bedrijven om eventuele onjuistheden op de kaart (of reeds uitgevoerde saneringen) door te geven. De Asbestdakenkaart is een gebruiksvriendelijke en voor iedereen toegankelijke tool over asbestdaken in uw gemeente.

Data-op-orde door MUG Ingenieursbureau: actualiseren, beheren en inventariseren

De betrouwbaarheid van de tool valt of staat met de kwaliteit van de data die op deze manier worden beheerd en gedeeld. En juist daarin kan het data-op-ordeteam van MUG een grote rol spelen. De specialisten die werkzaam zijn in dit team hebben veel ervaring in het actualiseren van dergelijke datasets en kunnen u ondersteunen bij het actueel houden van de Asbestdakenkaart en het verwerken van meldingen door burgers en bedrijven. Daarnaast kan MUG Ingenieursbureau door de inzet van een Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA) ter plekke inspecties uitvoeren bij eventuele vragen over de mogelijke aanwezigheid van asbest.

Ontzorgen in de volle breedte!

Met de kaartapplicatie van MapGear en de inhoudelijke kennis van MUG Ingenieursbureau kunnen wij gemeenten en provincies in de volle breedte ontzorgen bij het correct informeren van burgers én bij het inventariseren en het actueel houden van de Asbestdakenkaart.

Referentie:

logo provincie Drenthe

Bekijk hier online de Asbestdakenkaart van provincie Drenthe.

Wij komen graag met u in gesprek

Nu wij onze krachten en expertise gebundeld hebben, komen we graag eens langs om bij uw gemeente een presentatie te geven over de mogelijkheden. Zonder twijfel is onze gezamenlijke aanpak voor asbestdaken ook voor uw gemeente interessant!

Alles nog eens rustig nalezen? Download hier de informatie over onze samenwerking.

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl

Contact
Alexander Melinga

Alexander Melinga

Teammanager Geo-ICT