Werken bij

Succesvolle Geodag 2019

Donderdag 28 februari 2019 vond de jaarlijkse Geodag plaats van de afdeling GEO-ICT en GEO-Info van MUG Ingenieursbureau.

Op deze dag werd het nuttige met het aangename gecombineerd. Zo stonden veiligheid, boeien en binden, ontwikkelingen op het gebied van nieuwe technieken én teambuilding centraal.

In de ochtend was er voor de groep Geo-Info de mogelijkheid tot het laten keuren van de elektrische gereedschappen. In het kader van veiligheid werd er aansluitend een toolbox ‘PBM’s en de wijzigingen voor 2019’ gehouden. Daarna was het woord aan Leica Geosystems. Ter gelegenheid van de levering van de nieuwe Leica-apparatuur in 2018 en recent de levering van de nieuwe RTC360 scanner, werd er door Leica taart aangeboden.

Leica heeft twee presentaties gehouden over de 3D-veldsoftware Leica Captivate en over de nieuw geleverde RTC360 scanner die MUG Ingenieursbureau inmiddels in gebruik heeft.

Na de gezamenlijk lunch met de hele afdeling, was het tijd voor het halfjaarlijkse afdelingsoverleg. Hans Hainje, afdelingshoofd GEO-ICT en GEO-Info, gaf een terugblik op de afgelopen jaren en gaf de visie op de toekomst. Zo werd er aandacht geschonken aan het strategisch plan, maar ook het opleidingsplan werd nogmaals onder de aandacht gebracht.

In de middag werden er twee parallelsessies georganiseerd. De twee thema’s waren: “Pointclouds en BIM” en “GIS nu en in de toekomst”.

LEAP3D en Droneview gaven een presentatie over bijzondere projecten waarin de meerwaarde van 3D laserscanning en 3D modelleren en de inzet van drones belicht werden.

Vanuit gemeente Alkmaar werd samen met ESRI Nederland een presentatie gegeven “GIS nu en in de toekomst”.

We kijken terug op een zeer geslaagde dag en danken onze samenwerkingspartners voor hun bijdrage aan het programma!

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl

Contact
Hans Hainje

Hans Hainje

Afdelingshoofd Geo-ICT & Geo-Info