Werken bij

Starthandeling project Overige regionale keringen

Woensdag 6 februari is de starthandeling voor het project: Overige regionale keringen, gegeven. Fokko Luinstra (agrariër), Jan van der Meer (Grondverzet- en aannemingsbedrijf Van der Meer b.v.), Eisse Luitjens (lid dagelijks bestuur Waterschap Noorderzijlvest) en Niek de Boer (directeur MUG Ingenieursbureau) hebben de schop in de grond gezet en daarmee de officiële starthandeling verricht.

In het gebied van Waterschap Noorderzijlvest liggen kades die grote delen van Groningen maar ook Friesland beschermen tegen overstroming. Tijdens de laatste beoordeling bleek dat een deel van deze kades niet hoog en/of stabiel genoeg zijn voor de toekomstige waterveiligheid. Hierdoor is MUG Ingenieursbureau bezig met het versterken van 40 kilometer aan boezemkaden in opdracht van Waterschap Noorderzijlvest.

Deze kades horen vaak niet bij specifiek bij één kanaal, sloot of meer en liggen vaak op particulier terrein. De samenwerking met de agrariërs en de versnipperde ligging maken het project zo bijzonder!

Zie voor meer informatie het project op onze website: Project overige regionale keringen.

RTV Noord was ook aanwezig bij de starthandeling. Eisse Luitjens is geïnterviewd en het radiofragment is hier te beluisteren.
(Bij minuut 17.19 begint het interview met Eisse).

Ook heeft RTV Noord een korte video over de starhandeling en het project gemaakt.

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl