Werken bij

De nieuwste Leica-apparatuur bij MUG Ingenieursbureau

MUG Ingenieursbureau gaat over op TILT: meer bereik en sneller meten

De afgelopen jaren is de afdeling Geo-Info aanzienlijk gegroeid. Met deze teamuitbreiding zijn wel nieuwe total stations aangeschaft, maar zijn de bestaande total stations niet vervangen. Hoog tijd voor een rigoureuze inhaalslag! Het voltallige team van landmeters en maatvoerders is eind augustus voorzien van de nieuwste Leica total stations, de zogenaamde 1-seconde-toestellen. Dat houdt in dat de metingen met deze toestellen uiterst nauwkeurig zijn en wij onze klanten topkwaliteit aan meetwerk kunnen leveren.

Niet alleen de total stations zijn vervangen, ook heeft Leica Geosystems in 2017 de GS18 T GNSS ontvanger op de markt gebracht. Deze innovatieve GNSS-ontvanger is het pronkstuk  van de Leica-lijn op het gebied van GPS-metingen. De GS18 t ontvanger is onder andere voorzien van een IMU- en tilt-sensor. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om tijdens de meting de stok loodrecht te houden. Onbereikbare meetpunten zijn nu ineens wel bereikbaar. Een ander groot voordeel van deze ontvanger is dat de meettijd vele malen korter is dan bij de voorgangers. Kortom: meer bereik en sneller meten!

In totaal zijn er 12 TS16 1”-total stations, 15 CS20-veldboeken en maar liefst 20 GS18 T-ontvangers geleverd.

We zijn er trots op om te vermelden dat MUG Ingenieursbureau het eerste landmeetkundige bureau is dat volledig overstapt op de nieuwe GS18 T-ontvangers van Leica Geosystems en we zien het als een voorrecht om met deze nieuwe ontvangers te mogen werken.

Bart Lefferts, Senior projectleider Geo-Info – MUG Ingenieursbureau

Nieuwe Leica apparatuur

De logistiek

In twee dagen tijd zijn alle medewerkers voorzien van de nieuwe sets en heeft Leica gebruiksinstructies gegeven. De volgende dag was iedereen weer buiten aan het werk en genoot men van de nieuwe mogelijkheden. Naast de landmeters van de afdeling GEO-Info is ook de afdeling Infra, Water en Natuur voorzien van een nieuwe GNSS-ontvanger en is ook de afdeling Archeologie voorzien van een compleet nieuwe uitrusting. De verouderde total stations, GPS-ontvangers en total stations zijn retour gegaan naar Leica Geosystems.

“Zowel MUG ingenieursbureau alsook Leica Geosystems streven naar innovatieve producten en diensten. In deze gezamenlijke zoektocht is een duurzame relatie ontstaan die weer wordt onderstreept met deze indrukwekkende order. Samen met de afspraken rond het onderhoud en de ondersteuning kan MUG de komende jaren weer werken met de nieuwste technologie die verkrijgbaar is in de markt”

Rick Weehuizen, Sales Geomatics NL, Leica Geosystems

Nieuwe Leica toestellenNieuwe Leica apparatuur

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl

Contact

Bart Lefferts

Senior projectleider Geo-Info