Werken bij

5G monitoring in bouw en infra

5Groningen maakt van Noord-Groningen dé proeftuin voor de nieuwste generatie mobiel internet. Ondernemers en non-profitorganisaties werken samen met experts om toepassingen van 5G te testen. Deze proeftuin noemen we het 5G Fieldlab. 5Groningen is een initiatief van Economic Board Groningen en wordt mede mogelijk gemaakt door 10 partners (bron: 5Groningen).

Één van de pilotprojecten is ‘5G monitoring in bouw en infra’. MUG Ingenieursbureau werkt hierbij nauw samen met Omnidots, een bedrijf uit Winsum dat slimme trilling-sensoren levert. Specifiek betreft dit het monitoren van een gebouw of gebied op trillingen en realtime meekijken op afstand.

Hans Hainje, afdelingshoofd van de afdeling Geo-ICT & Geo-Info, is samen met Marko Bolt, CEO van Omnidots, geïnterviewd over dit pilotproject. Lees hier het volledige artikel!

5G monitoring in bouw- en infraprojecten
Marko Bolt (Omnidots) en Hans Hainje (MUG) met de apparatuur om trillingen te detecteren en realtime mee te kijken.

5G monitoring in bouw- en infraprojecten

5G monitoring in bouw- en infraprojecten

 

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl

Contact
Hans Hainje

Hans Hainje

Afdelingshoofd Geo-ICT & Geo-Info