Werken bij

Bodemonderzoek Vismigratierivier

Leven als een vis in zoet en zout water!

MUG Ingenieursbureau is betrokken bij de voorbereiding in de aanleg van de Vismigratierivier-Afsluitdijk. Dit voorjaar is MUG Ingenieursbureau gestart met de werkzaamheden. De Vismigratierivier is onderdeel van het project De Nieuwe Afsluitdijk. MUG Ingenieursbureau is geselecteerd voor de uitvoering van het waterbodemonderzoek, het onderzoek naar niet-gesprongen explosieven en de onderwaterarcheologie.

In onderaanneming heeft Periplus Archeomare, specialist in onderwaterarcheologie de verkenning van de bodem uitgevoerd. Met sonar is het volledige gebied afgezocht. Het leek er even op dat er een historisch scheepswrak op de bodem lag. Na een verkenning van de duikers van Periplus bleek het echter te gaan om een oud zijzwaard van een botter met een lange ketting die sterk verweerd en begroeid was met mosselen.

Begin juli is door KWS Infra BV – Opsporen Conventionele Explosieven onderzoek gedaan naar mogelijk niet gesprongen explosieven. Daarna is door MUG Ingenieursbureau het bodemonderzoek voltooid.

De aanlegfase van De Vismigratierivier is gepland medio 2018. De planning wordt ook bepaald door de samenwerking met Rijkswaterstaat die aan de slag gaat om van de Afsluitdijk een overslagbestendige dijk te maken.

Jolies Dortland, Technisch Specialist Milieu bij MUG Ingenieursbureau, is over het bodemonderzoek geïnterviewd. Lees hier het gepubliceerde artikel.

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl