Werken bij

Uniek partnerschap MUG Ingenieursbureau en Optima Infra

Infrakit
Bron: Infrakit

Digitale projectondersteuning in Infraprojecten, een groot bereik met Infrakit

MUG Ingenieursbureau en Optima Infra zijn een partnerschap aangegaan. Beide bedrijven zijn actief in infrastructurele projecten. Optima-Infra richt zich hierbij op machinebesturing, de logistiek en werkvoorbereiding. MUG Ingenieursbureau is gespecialiseerd in ontwerp, project- en informatiemanagement. Beide bedrijven zien de meerwaarde in de samenwerking om een groter bereik te creëren in digitale projectondersteuning.

Trend is dat het digitaliseren en visualiseren van infrastructurele projecten steeds belangrijker wordt. Zo maakt MUG Ingenieursbureau veelvuldig gebruik van projectportalen en 3D. Bij Optima Infra staat het product Infrakit centraal in de dienstverlening. Infrakit is een cloud service voor infra-projectmanagement. Alle informatie van het project wordt gedurende het project real-time gedeeld met alle relevante deelnemers. Door zowel product als dienstverlening van beide bedrijven samen te voegen kunnen ontwerp, verificatie, omgevingsdata en machinebesturing gedigitaliseerd aangeboden worden.

“De betrokkenheid van MUG Ingenieursbureau bij Infrakit zien wij als een meerwaarde. Dit gezien de ervaring van MUG Ingenieursbureau in grote infrastructurele projecten zoals de aanleg van de zuidelijke ringweg Groningen in het project Aanpak Ring Zuid en de ontwikkeling van de spoorzone Groningen. Daarnaast brengt MUG Ingenieursbureau een interessant en uitgebreid netwerk met zich mee” Cor Lont, Directeur Optima Infra.

“Optima Infra richt zich voornamelijk op de machinebesturing en alle logistiek hieromheen. Waar zij vanuit de machinist of vanuit de machine kijken naar het project, kijkt MUG Ingenieursbureau vanuit het project naar een machine. Wij kunnen  machinebesturingsmodellen maken en Optima Infra kan ons hierover alle informatie geven. Een fantastische combinatie waarbij we meerwaarde kunnen leveren voor alle betrokkenen in een infraproject.”  Hans Hainje, Afdelingshoofd Geo-Info & Geo-ICT – MUG Ingenieursbureau.

Optima Infra logo

logo nieuw

 

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl