Werken bij

Maatvoering in project Aanpak Ring Zuid

maatvoering

Foto: bouwfotografe.nl

Maatvoering en monitoring

MUG Ingenieursbureau is actief in het project Aanpak Ring Zuid. Gedurende de treinvrije periode van 6 tot 14 augustus zijn maatvoerders van MUG Ingenieursbureau, afdeling Geo-Info en Geo-ICT in samenwerking met maatvoerders van Geomaat dag en nacht actief geweest in de maatvoering en monitoring tijdens sloop-, ontgravings- en bouwwerkzaamheden op drie verschillende locaties nabij de Esperantokruising in Groningen (de Esperantotunnel, CAT3 en de Helperzoomtunnel). Ook heeft MUG Ingenieursbureau een 3D-model gemaakt voor machinebesturing ten behoeve van de ontgravingswerkzaamheden.

Inmiddels rijden de treinen weer en voert MUG Ingenieursbureau de komende periode de monitoring uit van het spoor.

Een aantal medewerkers van de afdeling Geo-Info en Geo-ICT van MUG Ingenieursbureau en Geomaat is werkzaam bij Combinatie Herepoort. Zij zijn verantwoordelijke voor de voorbereiding en het management van de geodetische-  en maatvoeringsaspecten van dit project, een mooie uitdaging!

Uitgevoerde werkzaamheden bij de Esperantotunnel:

  • Begeleiding van de sloop van het spoor dat verwijderd moest worden voor aanvang van de graafwerkzaamheden
  • Inmeten van de seinbordjes
  • Ieder uur monitoring van een waterleiding
  • Uitzetten van heipalen
  • Uitzetten van grondverbetering, grondlagen tegen verzakking
  • Controles of de put aan de hoogte en afmetingen voldoet zodat tunnelelementen geplaatst kunnen worden volgens het ontwerp.
  • Maatvoering voor tunnelelementen
  • Inmeten van nieuwe ondergrondse infra (kabels en leidingen)
  • Controle of het zand goed aangevuld is (dikte van de laag)

Anders dan bij de Esperantotunnel zijn op de CAT3 locatie Tubexpalen uitgezet en ingemeten en is de maatvoering uitgevoerd voor de kabelkokerelementen. Bij de Helperzoomtunnel is de maatvoering uitgevoerd voor de funderingsblokken van de schuifbaan, die straks benodigd zijn voor het plaatsen van de tunnel. Ook zijn er 500 monitoringsplaatjes geplaatst bij het spoor zodat ondanks treinverkeer het spoor gemonitord kan worden.

Meer beelden en informatie over het project Aanpak Ring Zuid, zie website.

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl