Werken bij

Dag van de Bouw – Spoorbrug Zuidhorn

Maatvoering en spoormonitoring

Zaterdag 20 mei vond de Dag van de Bouw plaats. Ook op de bouwplaats waar de nieuwe spoorbrug van Zuidhorn wordt gebouwd.

In Zuidhorn vervangt ProRail de spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal. Dat gebeurt omdat de hele hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl wordt aangepakt. Zo kunnen grotere schepen straks veilig en vlot doorvaren. De brug ligt in de treinverbinding tussen Groningen en Leeuwarden. Nu ligt er nog een vaste stalen vakwerkbrug met enkel spoor. De nieuwe spoorbrug wordt aanzienlijk langer en hoger. De brug krijgt een doorvaarthoogte waar schepen met vier lagen containers onderdoor kunnen varen. Ook wordt de brug langer: de nieuwe brug overspant met 160 meter in één keer de verbrede vaarweg en de wegen op de beide oevers. De totale bruglengte is dan meer dan 200 meter. Uiteindelijk ontstaat zo een vlotte en veilige doorvaart. Bron.

MUG Ingenieursbureau is betrokken bij dit project  en verzorgt de maatvoering van de landhoofden van de nieuwe spoorbrug en voert de monitoring van het spoor uit. Door alle bouwwerkzaamheden en de druk die op de ondergrond komt te staan, is het van belang dat het spoor geen afwijkingen in ligging vertoont buiten de veilige marges.

In de tweede week van juli wordt naar verwachting de nieuwe spoorbrug geplaatst, we kijken er naar uit!

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl