Werken bij

Wederom een geslaagde GEOWEEK!

Na in 2011 voor het laatst een expeditie aangeboden te hebben in de GeoWeek, heeft MUG Ingenieursbureau dit jaar weer twee succesvolle Geo-expedities neergezet.

Tijdens de GeoWeek kunnen leerlingen in hun eigen omgeving kennis maken met de praktijk van geo. Professionals uit de bodem-, water- en geo-informatiesector organiseren een bedrijfsbezoek, veldwerk of gastles en delen zo hun expertise. Door ‘zelf te doen’ kunnen leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie ontdekken.

Donderdag 18 mei kwam groep 8 van OBS De Hasselbraam uit Leek. Voor hen was het de eerste keer dat ze meededen aan de Geoweek. Met een app op de smartphone met de route vertrokken de groepen met veel enthousiasme. Op diverse posten konden ze kennis maken met ons werkveld. Zo mochten ze zelf aan de slag met een grondboor, werd er een 360 graden klassenfoto gemaakt, konden ze ‘schatten’ vinden met een metaaldetector en mochten ze zelf een parkeerterrein inmeten. Sluitstuk van de expeditie was een klassenfoto gemaakt met de drone.

Vrijdag 19 mei zijn 2 VMBO en 2 VWO van De Lindenborg uit Leek bij ons op kantoor gekomen. Zij hebben met veel plezier de gastles van Hans en Wiebe gevolgd om vervolgens zelf aan de slag te gaan met de door ons aangeleverde (deels fictieve) onderzoeksgegevens om hun school te verplaatsen. En met succes! De eerste kandidaat die over een paar jaar wil komen solliciteren heeft zich al gemeld!

De leerlingen en de begeleidende docenten hebben het als een zeer succesvol evenement ervaren. Erg leuk ook dat de media aandacht besteed aan onze expedities.

Nieuwsgierig naar de publicatie van Dagblad van het Noorden? Klik op de link!

http://www.dvhn.nl/groningen/GeoWeek-lesje-aardrijkskunde-met-je-kop-in-de-wind-22224150.html

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl