Werken bij

Archeologisch park bij de Vork in Haren

Het station in Groningen wordt uitgebreid. Hierdoor is er geen plaats meer voor een opstelterrein. Het opstelterrein verhuist naar de Vork in Haren: het gebied tussen de drie spoorlijnen van Groningen naar Haren en naar Hoogezand. Oorspronkelijk plan was dat er tussen het opstelterrein en buurtschap Essen een park zou komen. Dit plan wijzigde nadat er interessante archeologische vondsten gedaan werden: sporen van bewoning uit de steentijd en de middeleeuwen.

Archeologisch park

In de nieuwe plannen worden deze archeologische vondsten verwerkt. Er komen informatieborden op de plekken waar bijzondere vondsten zijn gedaan en een reconstructie van de boerderij uit de ijzertijd waarvan sporen zijn gevonden op de plek waar nu het opstelterrein wordt aangelegd. Om voldoende water uit het gebied te kunnen afvoeren wordt er een meander aangelegd die een beeld geeft van de Hunze in de prehistorie. Bron: Harense Courant – Helga Kouwenhoven.

Op donderdag 11 mei werd door ProRail en Spoorzone Groningen een inloopbijeenkomst georganiseerd waar aan geïnteresseerden het plan gepresenteerd werd. Elma Schrijer, senior projectleider Archeologie bij MUG Ingenieursbureau was daarbij aanwezig om te informeren over het archeologische project. Ook waren er enkele bijzondere vondsten te zien in een vitrinekast.

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl