Werken bij

Archeologische begeleiding De Papiermolen in Groningen

Bij werkzaamheden voor de ombouw van de zuidelijke ringweg Groningen zijn bijzondere archeologische vondsten gedaan.

Aan de westkant van zwembad De Papiermolen in Groningen hebben archeologen van MUG Ingenieursbureau restanten gevonden van een siervijver die hoorde bij de directeurswoning van de oude papiermolen die hier ooit gestaan heeft. Rondom deze papiermolen waren siertuinen waar deze vijver toe behoorde. Ook zijn er restanten gevonden van bewoning. De sporen zijn van een klein buurtschap dat in 1734 opgebouwd werd. In 1953 moest dit buurtschap wijken in verband met de bouw van het zwembad De Papiermolen.

Aanleiding is de opdracht geweest om graafwerkzaamheden op deze locatie archeologisch te begeleiden en sporen in kaart te brengen. Dit gezien de archeologische verwachting van het gebied. De werkzaamheden hebben betrekking op de vernieuwing van de Zuidelijke Ringweg Groningen waarbij kabels, leidingen en riolering verlegd worden.

De archeologische vondsten zijn niet onopgemerkt gebleven in de media. In het filmpje van Omroep Organisatie Groningen geeft Froukje Veenman, stadsarcheoloog van Groningen, uitleg terwijl Tessa Krol, archeologe bij MUG Ingenieursbureau de begeleiding uitvoert.

Ook Dagblad van het Noorden heeft een interessant artikel over de vondsten geschreven.

 

 

 

 

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl