Werken bij

Herinrichting Appelmarkt en Marktplein in Bolsward

Onlangs heeft de afdeling Infra opdracht gekregen van de gemeente Súdwest-Fryslân voor het voorbereiden van een nieuwe inrichting van de Appelmarkt en het Marktplein. De straat en het plein liggen beide in het historische hart van Bolsward.

Het centrum wordt een beleving!

De gemeente wil de binnenstad van Bolsward aantrekkelijker maken als verblijfsgebied. Dit project is daar een onderdeel van. De horeca krijgt door dit plan extra terrasruimte langs de gracht.

In de binnenstad is er voor de inrichting van de openbare ruimte veel aandacht dan voor de inrichting, meer dan in een willekeurige woonwijk. Zo gaat het om de toepassing van bijzondere verlichting langs de gracht en onder de bruggen, is er veel aandacht voor groenvoorzieningen en wordt het plan uitgerold om een functionele en sfeervolle aanlegsteiger met trap te bouwen.

Bodemonderzoek en archeologisch onderzoek

In binnenstedelijk gebied is de ruimte om ondergronds te werken vaak beperkt door de aanwezigheid van kabels en leidingen. In overleg met de nutsbedrijven gaat MUG Ingenieursbureau nu de mogelijkheden inventariseren. Een verkennend bodemonderzoek is onderdeel van de opdracht. MUG Ingenieursbureau is nog in overleg met de gemeente over het archeologisch onderzoek.

Betrokkenheid bewoners en ondernemers

MUG Ingenieursbureau voert regelmatig overleg met bewoners en ondernemers in dit gebied. Het raakt uiteraard de woonomgeving en de bedrijfsvoering. Het is een mooie opgave om een zo breed mogelijk gedragen ontwerp te maken.  Daarbij is de uitvoeringsperiode en de mate van overlast door slechte bereikbaarheid erg belangrijk. Dat wordt nog een uitdagende puzzel en daarom is dit dan ook een leuk project om te mogen voorbereiden. Uiteindelijke doel is een contractstuk te maken van het ontwerp waarmee MUG Ingenieursbureau het werk kan aanbesteden.

 

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl