Werken bij

MUG zet innovatieve drone-technologie in!

MUG kan per januari 2017 conform de ROC-light-regeling een drone inzetten om metingen te verrichten.

Groot voordeel is dat de drone flexibel inzetbaar is: in korte tijd kan op kostenefficiënte wijze veel informatie verzameld worden.

Met de inzet van een drone is MUG in staat om in korte tijd zeer gedetailleerde orthofoto’s en een puntenwolk met RGB te maken die een goed beeld geven van een terrein. Met de kennis bij MUG in fotogrammetrie en bijbehorende GIS-technieken in combinatie met de expertise van de afdeling Geo-Info kunnen de verkregen data ook uitstekend verwerkt worden.

Een geslaagde testvlucht in Stuifzand
In samenwerking met ESRI Nederland en waterschap Drents Overijsselse Delta heeft Tjako Smit, gecertificeerd dronepiloot van MUG Ingenieursbureau, een testvlucht gemaakt bij Stuifzand. In dit herinrichtingsgebied is op deze manier nagemeten wat nu de hoogte van het gebied is in vergelijking met de situatie voordat er gegraven werd. De resultaten zijn indrukwekkend. In een video gemaakt door ESRI wordt u meegenomen in de testvlucht. Nieuwsgierig? Klik hier voor de video.

 

Van het gebied bij Stuifzand is een puntenwolk gemaakt.

Drone2Map
Met Drone2map voor ArcGIS worden de beelden van de drone verwerkt in orthomozaïeken, hoogtemodellen, 3D-meshes en data voor ArcGIS.

Meer informatie over de mogelijkheden van de drone-technologie kunt u krijgen bij Tjako Smit, tsmit@mug.nl of drone@mug.nl.

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl