Werken bij

Ontwikkeling Tjadenterrein in Haarlem

Eind 2016 heeft MUG Ingenieursbureau de opdracht gekregen voor het verzorgen van civiele ondersteuning bij de ontwikkeling van het Tjadenterrein in Haarlem.

32 nieuwe woningen op een voormalig bedrijventerrein

Onze opdrachtgever, AIVM / Wibaut projectontwikkeling, heeft dit terrein in ontwikkeling genomen. Het voormalige bedrijfsterrein van Tjaden Grondmechanica staat al vele jaren leeg. De opdrachtgever wil 32 woningen bouwen en hiervoor is een ontwerpteam samengesteld bestaande uit stedenbouw, landschap, architectuur en civiele techniek.

Complex plan is een uitdaging!

Het plan is slechts 1,5 ha groot maar de uitwerking is erg complex. Het terrein ligt naast de Haarlemmerringvaart en het Spaarne, en er is een smalle weg om er te komen. Bovendien moet er een bodemsanering uitgevoerd worden, loopt er een hogedrukgastransportleiding door het terrein en moet er rekening gehouden worden met zettingen in de ondergrond. Onderdeel van het plan is het verplaatsen van de waterkering, waarbij de woonstraat op de nieuwe kade is geprojecteerd.

Werkzaamheden en planning

Onderdeel van de scope is: landmeten, terreininventarisatie, uitwerken ontwerp kade t.b.v. vergunningaanvraag, sonderingen en zettingsberekeningen, advisering over bodem, deelname aan ontwerpsessies, overleg met Hoogheemraadschap, gemeente en de Gasunie en uitwerken tot definitief ontwerp. Het verleggen van de kade kost een jaar aan proceduretijd en dit moet nu als eerste ingezet worden. Daarvoor moet het ontwerp stabiel zijn (haalbaar, maakbaar en betaalbaar).

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl