Werken bij

Vervangen damwand en aanleg natuurvriendelijke oever bezoekerscentrum It Wiid in Earnewâld

MUG Ingenieursbureau heeft van It Fryske Gea opdracht gekregen voor het opstellen van een bestek en voor de begeleiding tijdens de uitvoering van het vervangen van de damwand en de aanleg van een natuurvriendelijke oever bij bezoekerscentrum It Wiid.
Voorbereiding
Ter voorbereiding verrichten de ingenieurs de noodzakelijke veldonderzoeken (geo, bodem en constructief). Ook draagt MUG Ingenieursbureau zorg voor de vergunningen. Na de bestekvoorbereiding wordt het werk aanbesteed en begeleidt MUG Ingenieursbureau de uitvoering.
Plannen en planning 
De 400 meter houten damwand rond het bezoekerscentrum is in slechte staat en zal  verbeterd worden. Dit gebeurt deels door het vervangen van de bestaande damwand en deels door het afzagen van de bestaande damwand net onder de waterlijn. Achter de ingekorte damwand wordt een natuurvriendelijke oever aangelegd. Het bezoekerscentrum krijgt daarmee een meer natuurlijk aanzicht.
Met het verbeteren van de oeverbeschoeiing wordt ook de terreininrichting geoptimaliseerd. De bestrating wordt aangepast en de aanwezige straatlantaarns worden voorzien van slimme verlichting zodat deze alleen branden voor passanten. Voor de rondvaartboten komt  een nieuwe aanlegvoorziening en de elektrische boot van It Fryske Gea, de Blauwstirns, krijgt een eigen stroomvoorziening.
De werkzaamheden worden dit voorjaar voorbereid en na het toeristenseizoen wordt gestart met de uitvoering.

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl